Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 22, 2009

Anniversary vacation....

It was 17th May last year when Hubby and I tied a knot in a very beautiful ceremony… then on 18th May was reception at my place, then on 19th May at Hubby’s place pulak…

On 17th – 19th April 2009 pulak, exactly a month before our wedding anniversary we went to PHUKET as a dedication to our almost a year being together in a very meaningful and beautiful marriage life… kira ni anniversary vacation la… kira mcm honeymoon jugak la… bukan second honeymoon, tapi entah keberapa kali punya honeymoon dah ni…

PHUKET memang best!! Stunning and gorgeous view!! Sungguh terpegun dgn keindahan ciptaan-NYA… I am truly overwhelm to have the chance to see it with my own eyes and share the moment with my most beloved Hubby… it was a very packed 3 days… arrived je kat sana, SAMPHAN our tourist guide dah nunggu dah… then dia bawak kami round2 around phuket city… pegi cashew nuts factory la… pegi gems factory la.. pegi ape nama ntah cape tu.. tgk view… uishh.. cantek… rasa nak nangesh nengoknya!


Then at night we went to PHUKET FANTASEA!!! Ini SAMPHAN la yang promote.. actually xde dlm schedule pon… kitorang Cuma beli package to Phang Nga (james bond island jerr). Terpengaruh dgn kata2 manis SAMPHAN, kitorang pon pegi la tgk phuket fantasea tu…. Ingat nyer apee lahh.. rupenyer it was a thailand punyer culture theme park yang sgt cantek and best sgt… meriah.. ada gajahh… ada.. uhh korang p la tgk sendiri. Ticket yg kite beli tu including dinner in a huge hall… mmg grandest sungguh makan kat situ… mcm kenduri… tapi makan paham2 jer la…. Terpaksa jadik vegetarian lerr… pas dinner tgk show yg sungguh amazing!!! Ada gajah menari.. ada ayam.. ada kambing.. ada pigeon.. summer pandai berlakon!! Haha.. its worth the agak expensive price that we pay… chek out the website at PHUKET FANTASEA


Next day we went to James Bond island pulak… ini full day trip.. jauh tempat tu.. kena travel naik van ke krabi… otw tu drop by kat ape temple ntah.. ada byk monyet… monkey temple la kot… kat situ kami caving… hehehe.. masuk kat cave yg actually dierang punya temple… expolre2 la dlm tu… again.. cantekk!!!

Pastu heading to jetty where we naik long tail boat yang pakai engine truck! Bising sungguh bunyik nyerr… sepanjang jln tu aku sungguh tak abis2 ckp canteknyerr.. canteknyerr… sampai kt james bond island tu lagi la cantek… actually kan, filem james bond tu shooting 35 years ago.. hahaha.. punya bangga sampai sekarang lekat nama tu…

::gaya 007::


After james bond island, next stop was Panyee Muslim Village… we had a very confident lunch there.. makan ayam.. danging tanpa was-was.. sbb itu muslim village… hehehe…

Balik form phang nga trip about 4.00pm kitorang p jejalan plak kt area Patong (kat area2 hotel la…) jalan punya jauh sbb nak carik hard rock caf√©… walopon dah tau kedai tu tutup (renovate tak abis2 after kena tsunami dulu) tp tetap nk p amik gambar kt depan kedai tu jugak!

::depan hordrock cafe yg tengah under renovation::

Balik hotel dah kepenatan… mandi2 pastu dinner yang di special order by Samphan.. all halal food… seafood and telur… sedappp punya melantak! Then p jejalan lagi carik tempat nak foot massage. Pas massage balik tido arr… penat sehhhhh….

On the 3rd day.. (last day la nih.. uhh dah nk abis dahhh..) we check out at 6.30am (waktu sana… waktu Malaysia = pkl 7.30..) after breakfast pick up sampai to take us to jetty to PHI PHI ISLAND…!! Ini recommended by aira! So aku usaha gak nk p sana walopon agak rushing. Seb baek Samphan tu tourist guide yg bagus… THIS IS SAMPHAN.. I CAN ARRANGE ANYTHING- tu ayat bangga diri dia lah tu… memang dia arrange kan supaya kami dpt p phi phi island and arrive at air port on time. We get to phi phi island by big boat… dlm tu air and buah2 free all the way! Best sungguh! Before get to phi phi kami stop by maya bay utk snorkeling!! Hahaha.. tapi snorkeling sini tak de la cantik sgt coral dia.. Cuma ada byk ikan jerr… after snorkeling for about an hour tu I feel dizzy… dizzy nyerrr… hahaha… pastu baru the boat gerak to phi phi island…. Aira was right! Memang the view kat sana gorgeous!! Memang rugi kalo dah sampai phuket tapi tak jejak kt phi phi…


::at phi phi island yang sgt cantekk!::


After phi phi we went straight from the jetty to the air port. Arrived memang just in time… bagus btol la timing si samphan tu… after that babai phuket…… we bring back all sweet sweet memories yang akan jadi bekalan bila aku p DPA nanti…. BTW, DPA dah confirm on 18th May…. A day after our wedding anniversary….

kalo nak nengok gambar ada byk kt facebook aku... check it out!!




5 comments:

  1. chip,

    glad phi2 island tak menghampakan ko, klu tak, sia2 aku suggest, hehe.

    looks like u had fun. ala, ko n hubby klu pegi pasar mlm pun, u guys wl surely had great time, asalkan u guys are with each other.

    doa kan agar korang kekal bahagia hingga ke akhir hayat. happy anniversary-in-advance babe..

    ReplyDelete
  2. happy anniversarry too...ok sila bg contact no si Samphan tu hahaha...senang tak nak carik halal food kat sana?? agak2 sesuai tak nak bawak baby pegi skali??

    ReplyDelete
  3. maner gambar SAMPHAN?? =p

    ReplyDelete
  4. best ke fantasea tu chip? aritu aku ade tgk gak, ayam itik gajah cipan sume klua.. seb bek influenza A je x buat show.. cam show bodo je (oopss! =p)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...