Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, April 1, 2013

Mega project 2012 - home sweet home renovation


as usual, ini entry yg patutnya dah lama aku post tapi tak siap2... hihi..

Alhamdulillah... I think that's the best way for me to start this entry. Since we bought this house a year ago, we already started pasang angan2 that one day kami akan renovate this house. And yeah.. End of last year we have some extra money and we decided to use that money to renovate our car porch. That was the rainbow that came out of our canceled trip to amsterdam. Haha.. If u all noticed, i have mentioned about our plan to visit amsterdam in a few entries before. Yeah after many2 consideration we cancel the plan -check the story here-

Haha.. Bagus gak kan? If we go to amsterdam we surely get experience, when we tak pegi, we got our house renovated. Either way pon best!

So we started looking for contractors and get quotations for the constructions work. Cari punyer carik none of them giving reasonable price. The work wasn't that major but their price laid between 30k to 40k. Gilerrr... That is the starting price. Kalo buat renovation ni tau2 je lah... Later on mesti ada nak tambah itu ini.. Uhh cannot afford la ini macam..

at the begining tu rasa dah nak give up. may be we cannot afford to renovate our house yet. then i suggested hubby to ask our neighbour next door. he is a designer and just renovate his house. may be he knows contractors yang boleh provide reasonable price. so hubby pon asked him and immidiately he started sketching the design based on our requirement. Siap bagi macam2 suggestion and pro and conts. Maklumlah dia kan designer and he knows best. Then dia kira2 a bit and gave us approximate pricing and most importantly, the price that we can afford! And most most importantnye urusan dengan Majlis Perbandaran dia settlekan sekali… hahaha… tak yah nak susah payah.

Yeahhh.. so excited and we started to plan on when and how the project will begin and the payment structure. We decied to start the project on 1 Nov 2011 after we came back from our Guilin trip. Tak best lah tinggalkan rumah masa tangah construction kan…

According to our neighbour the project will take about 3-6 weeks to complete depending on the weather. After letak deposit we expect the work will start immediately but after a week satu barang pon tak sampai lagi. Hahaha.. I started panic dah kot2 kena tipu coz the deposit paid based on trust and no agreement ke hape. Tapi hubby cool, neighbour sebelah rumah kot takkan lahhh…. Tapi aku panic gak, kalo seribu dua tak pe lah. Ini seploh ribu kottttt!! Haha.. actually kelewatan tu dah diexpect dari awal based on his own house project yang amik masa sgt lama untuk siap. So hubby suh aku sabar dulu.

Nasib baik lah our neighbour ni full of courtesy. Dia siap dtg umah and apologize and explain why the project hasn’t been started. Upenyer kontraktor dia tgh buat finishing kat tempat lain and project delay coz asyik2 ujan and tak dpt buat keje. Dierang nak siapkan sana then baru start buat umah kami. Owhhhhh… Masa tu pon musim ujan… so kami paham lah….

The following week barang2 started sampai and tong sampah empat segi yang besar pon dah terpampang depan umah. Hahaha.. yeahhh… the real project has started. And our live begun to be temporary miserable coz bising, habuk dan kekotoran due to construction depan umah sendiri. Tapi tak pe lah kannn… at the end it all worth it!

So, project started on middle of November 2012 and fully completed on 1 Jan 2013. Sekali dengan tolong cucikan lagi! Memang first class lah. TQ so much! Total cost was about 28K after tambah water filter, itu dan ini… daripada 1st quoted price 22K lebih, Haha.. tu lah, byk sgt nak tambah2.. seb baek neighbour aku ni tak layan sgt permintaan aku. Haha… kalo tak mau lari budget.

Hehehe… Alhamdulillah… new year… new garage.. buleh la Raheel main lari2 depan umah… 

this is how it looks before

during first few weeks of construction

almost there... tu tumpang post box kat umah sebelah..

dah ada tiang utk gate...

 
and TARAAAA!!  final product!
CANTEK TAKKKK?? hihi..

8 comments:

  1. waahh cantek sangat!! berbaloi dengan apa ko bayar.sorry beb tak dpt nak pi bq ko.aku tgh fasa mabuk teruk masuk ape pon tak boleh.banyak mc dan duduk rumah je.

    ReplyDelete
  2. hehe.. xpe fara, kami paham... next time ade lagi dtg naa... take care and rest bebanyak!

    ReplyDelete
  3. UBAHSUAI RUMAH area kajang, bangi, cheras, serdang, puchong, subang, shah alam, kepong, nilai, ampang, gombak (Selangor/KL) Sambung dapur, parking, ikat batu, pasang tile, mengecat, plaster, plaster siling, kayu, meja dapur/table top, paip DLL. Hubungi: 0182233854 khaidir click → FACEBOOK atau → BLOGGER

    ReplyDelete
  4. hi..bole bagi contact nr contractor tu tak..ni email saya ella_hehe@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. salam,

    boleh bg saya no ctc kontraktor tu? thanks..

    kuk000759@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Assalam
    Boleh bagi contact no kontraktor tu tak?

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum
    Boleh bg contact no kontraktor tu tak? amdiq@hotmail.com
    Tq

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum, boleh bagi saya no contact contractor tu?
    mohd.shaiful.ridwan@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...